Info

 

dscn8504_xAlf Lundström

Alf är autodidact, född 1956 i Tyringe och har målat akvarell i ca. 45 år. Alf bor på en gård ( Engelsgården) i ett litet samhälle i Matteröd och gården ligger 6 km utanför Tyringe och 16 km ifrån Hässleholm i Skåne. På Engelsgården finns Alfs ateljé som Alf själv byggt ( Ateljé Lundström).  

Under 2018 kom tre böcker ut som Alf har varit delaktig i att framskapa samman med sin sambo som nyligen startat ett förlag på Engelsgården. I renoveringsboken ”Vi gör en ödegård till en liten herrgård” får vi följa Alf via text och fotos då han renoverar Engelsgården. 

I diktboken ”Med Lyrik och prosa ges poem till Alf Lundströms konst” deltager Alf med fotos av sin konst till berättande texter. Med en diger meritlista på nästan hundra utställningar ser Alf tillbaka på sitt konstnärskap i sin konstbok ”Med min färgpalett vill jag måla”. De nämnda tre kulturella böckerna lånas ut på Tyringe bibliotek samt säljs på Engelsgården och i Torgkiosken i Tyringe. Se mer info och se fotos på Engelsgården samt läs mer om böckerna på; https://www.elbforlag.com 

Om sin konst och om sina tavlor delger Alf dessa ord om vad som ger honom inspiration då han målar sin konst;

”Jag finner inspiration i naturen, i vardagen, i livet, i allt… Intrycken hopar sej inombords och vill ut…Man vill måla hela världen. Man vill måla allt…
Dagsformen får bestämma vad som känns rätt att måla. Det syns på tavlan om hjärtat varit med vid skapandet… Oftast vill jag att man ska kunna hämta näring från mina bilder. Man ska bli påfylld när man betraktat dem en stund”